Bayburt 1 Şubesi

Sendikamızın Sosyal etkinlikler çerçevesin ki çalışmalardan "Kur'an nedir ve nasıl bir kitaptır?"Konulu sohbetimiz Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLU tarafından yapıldı.

Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi  Eğitim Ve Sosyal Faaliyetlerinin ikincisi gerçekleştirildi Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen üyelerinin katılımıyla 15 günde bir gerçekleşen eğitim ve sosyal faaliyetlerin bu hafta ki konuğu Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof.Dr. Nasrullah HACIMÜFTÜOĞLU oldu. Eğitim Bir-Sen  Bayburt Şube Başkanı Fikret ÖZBEY’in yaptığı açılış konuşmasında, “15 günde bir Sendika Binamızda gerçekleştireceğimiz eğitsel ve Sosyal faaliyetlerimizden ikincisinde İlahiyat Fakültesi Dekanımız HACIMÜFTÜOĞLU’nu misafir etmektenmutluluk duyuyoruz. Hocamız bizlere" Kur’an-ı Kerim nedir ve nasıl bir kitaptır?" Konusunda bilgilendirecektir. Davetimizi kırmayıp, buraya kadar gelen hocamız ve misafirlerimize tekrar teşekkür ederek, konuşmalarını yapmak üzere, mikrofonu hocamıza veriyorum ” dedi.

       Memur-Sen yeni binasında yapılan eğitim ve sosyal faaliyetlerin ikincisine konuşmacı olarak katılan HACIMÜFTÜOĞLU, "Kur’an-ı Kerim nedir ve nasıl bir kitaptır?" Konusunu işledi. Kur’an’ın ilk süresi olan Fatiha süresine atıf yapan Müftüoğlu, şu konulara değindi. “ Fatiha suresine bakıldığı zaman bu surenin yarısının Allah'ın ismi, sıfatları ve kendisi ile ilgili olan bölüm olduğunu diğer yarısının ise insan ile ilgili kısım olduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim'in özeti olunca Fatiha, Kur'an-ın tamamına baktığınızda diyebiliriz ki yüzde 50'si direkt Cenabı Hak ile ilgilidir. Geriye kalan yüzde 50'si de insan ile ilgilidir." dedi. Kur’an nedir denildiğinde de, bu konuyu HACIMÜFTÜOĞLU şu şekilde ifade etti ”Bu değere sahip olduğu için cenabı hak Kur’an-Kerim’de yarısını insana hasretmiş. Onun nasıl eğitileceğini, nasıl irşad edileceğini, Rabbi ile muhabbetinin nasıl olması gerektiğini, insanın kendisiyle alakasının nasıl olmasının icap ettiğini, insanın peygamberiyle ilişkisinin nasıl tanzim edilmesinin icap ettiğini, insanın aile efradıyla münasebetlerinin hangi seviyede, hangi düzeyde olması gerektiğini, insanın komşularıyla, insanın mahallesiyle, insanın yaşadığı il ile insanın mensup olduğu milletle, insanın tüm insanlıkla münasebetlerinin nasıl olması gerektiğini bizlere bildiren bir kitaptır” dedi. Ayrıca Kur’an Allah’ın ilim ve kelam sıfatlarının iki kapak arasına alınmasıdır.Kur’anın bir derya olduğu, şefaat eden bir kitap olduğu, hidayet ve irşat kitabı olduğu, Kur’anın akli mucize olduğu ve kıyamete kadar bunun devam edeceği konuları örneklerle dinleyenlere aktardı.

     Daha sonra Sendika üyelerinin sorularını cevaplayan HACIMÜFTÜOĞLU,Kur’anın bir mucize olduğunu vurgulayarak sözlerini şu şekilde bitirdi; “Kur‘an-ı Kerim, harf dizaynı, kelime dizaynı, ayet ve sure dizaynı ile bir mucizedir. Allah‘dan başka kimse o yapıyı meydana getiremez. Çünkü Kur‘an-ı Kerim‘in kendisi bizatihi mucizedir. İki cihetle mucizedir. 1- Hidayet ve irşad kitabıdır. Okursunuz, anlarsınız, almanız gerekeni alırsınız. 2- Aklen muhakeme eder ve karar verirsiniz ki Kur‘an-ı Kerim bizatihi mucizedir. Çünkü o dönemde şiir ve edebiyatta zirvede olan Arap toplumu onun bir ayetine benzer bir ayet meydana getirememiştir"